rester

- är en stunds samvaro kring ett bord. Mitt köksbord. Ett samtal med en önskan att undersöka när en gemensam upplevelse övergår till något högst personligt eller tvärt om.

Jag har en vilja att skapa ett opretentiöstpretentiös samtal kring allt mellan himmel och jord och att vi tillsammans minskar matsvinnet.

Mat är en stark identitetsmarkör, och troligen det ultimata kulturella uttrycket, det enda i världen som vi alla på något sätt måste förhålla oss till. Jag tycker detta är väldigt intressant.

Oftast delar vi måltiden med den närmaste familjen, men någon gång ibland, kanske en middagsbjudning, delar vi det ögonblicket med någon vi aldrig träffat förut. Det är något specifikt och genuint för människan. Att dela vår mat med någon vi inte känner. Själva måltiden associeras oftast till något den närmaste familjen gör tillsammans,  men kan även öppna upp för större sammanhang och nya möten.

En fredag i månaden lagar jag och serverar TRE RÄTTERS RESTER en sorts matens metamorfos.

Jag bjuder in två vänner/bekanta och de tar med sig en gäst vardera.

Premiär: 21 sept 2018

Hösten 2019

Fredag 25 okt 18.30


(Boka via bokaknappen.)

Måltiden som serveras är ekologisk och till stor del närproducerad. Ett animaliskt och ett vegetariskt alternativ kommer att finnas.
Du tar själv med valfri dryck. Det gemensamma samtalets tema meddelas i god tid innan vi samlas i mitt kök.

Följ gärna Rester på Facebook och Instagram

2

RESTER slår upp dörrarna för hösten 25 okt 18.30. Tre Rätters Rester, ett bort 6 stolar, ett tema. Detta blir bra!

4

2019 alltså!!

10

RESTERS fantastiska gäster 9/11 2018.