"En groda i en brunn vet ingen om havet" är ettt japanskt ordspråk och som syftar till att:  för att kunna värdera sin omvärld måste för att vidga sin synvinkel, det subjektiva ställs mot det objektiva.

Pjäsen är en samhällskritisk, diskmaskinsreslistisk svart komedi.

Det är en tidig morgon på Näktergalen. Kajsa går in i det gemensamma köket för att tömma diskmaskinen. I diskmaskinen finner hon sin kollega Tottie, död.

”Visste ni att världens längsta rulltrappa finns i Hong-Kong?
..800 meter lång, rullar upp och ner i ett shoppingcentrum. Förstå om den skulle gå sönder. Då är man fast, stuckt.”

" Jag har funderat lite på det där som han den där björnen sjunger om i
Djungelboken, han Baloo. ”Var nöjd med allt som livet ger och allting som du
kring dig ser, glöm bort bekymmer sorger och
besvär.” Den biten är så fin tycker jag. Jag försöker att leva mitt liv så."

"Jag vet inte hur många gånger jag har tagit upp detta med i- och urplockningen av maskinen. Jag försöker alltid att se varje uppgift som jag blir tilldeladsom en av mina tavlor. Jag målar olja. Mycket färg och rörelse. Men framför allt har jag koncentrerat mig på ljuset i mina konstverk. Ljuset säger allt.När diskmaskinen plockas i ser jag det som om jag skapar något, jag kallar det”vardagskonst”. Det är inte bara smutsig disk utan vardagliga små konstverk som också skallbehandlas som det. Därför är det ytterst viktigt att tallrikar, assietter, ja,det som skall diskas placeras efter ett specifikt mönster på de platser där de passar bäst. För helhetens skull. Så bilden blir komplett."